Σεμπάστιαν Νταρκ : ο πρίγκιπας των εξερευνητών - Caveney, Philip, 1951- (Σεμπάστιαν Νταρκ / Ελληνικά Γράμματα, 2009)
Η τριλογία ολοκληρώνεται! Ο Σεμπάστιαν Νταρκ, ο έφηβος ξωτικάνθρωπος με την παρέα του, τη βουβαλόπη Μαξ που μιλάει και τον μικροσκοπικό αλλά παντοδύναμο πολεμιστή Κορνήλιο, θα περάσουν την πιο δύσκολη δοκιμασία και θα δώσουν την πιο θανατηφόρα μάχη με τους Νυχτόβιους στο δρόμο για την κατάκτηση της Χαμένης Πόλης. Βαθιά μέσα στην απομακρυσμένη καρδιά της ζούγκλας, ο Σεμπάστιαν με τους αχώριστους φίλους του, αναζητούν μια θρυλική χαμένη πόλη. Καθ΄οδόν, συναντάνε τους Τζίλιθ, μια φυλή πολεμιστών που έχει εμπλακεί σε μια θανατηφόρα πάλη με τους βάρβαρους και ορκισμένους εχθρούς της, τους άγριους Γκόγκραθ. Η άφιξη του ήρωα στο χωριό των Τζίλιθ είναι, όμως, ήδη γραμμένη σε μια αρχαία προφητεία, η οποία λέει ότι ο ʼρχοντας των Ξωτικών και οι δύο φίλοι του θα σώσουν για πάντα τη φυλή από την κατάρα των Γκόγκραθ και θα φτάσουν στη Χαμένη Πόλη.