Τα παιδιά της ελευθερίας - Simons, Paullina, 1963- (Ωκεανίδα, 2013)
Στο γύρισμα του αιώνα και στην αυγή του σύγχρονου κόσμου, η Τζίνα σαλπάρει από τη Σικελία για τη Βοστώνη αναζητώντας μια καινούργια και καλύτερη ζωή. Εκεί θα συναντήσει τον Χάρι Μπάρινγκτον που ψάχνει τη δική του θέση στον παλιό κόσμο της Νέας Αγγλίας. Εκείνη μια λαϊκή κοπέλα, μια άφραγκη μετανάστρια, εκείνος γόνος της τοπικής αριστοκρατίας, κι όμως κανείς απ' τους δυο δεν μπορεί να αντισταθεί στην ακατανίκητη έλξη που γεννιέται ανάμεσά τους. Η σχέση τους θα φέρει μεγάλες συμφορές στις οικογένειές τους και θα προκαλέσει πολύ πόνο στους ίδιους, και η ζωή θα διαψεύσει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τους πόθους και τις προσδοκίες τους, στερώντας τους αυτό που πάνω απ' όλα επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να έχουν. Μα όσες φορές κι αν χωρίσουν, όσες φορές κι αν απαρνηθούν ο ένας τον άλλον, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ποτέ δεν θα πάψουν να λαχταρούν το ίδιο πράγμα: να είναι μαζί.