Ψίθυροι καρδιάς - Ριτσώνη-Μπόμπολου, Ειρήνη (Νέα Σύνορα, 1998)
"Τα βήματά της την έφερναν συχνά σ' ένα κυπαρίσσι. Ψηλό, γέρικο, φαγωμένο απ' τις βροχές στο μικρό ύψωμα. Πάνω του ακουμπούσε το σούρουπο η Ερατώ, κοιτούσε τα φώτα της πόλης κι ονειρευόταν... αυτό που ούτε καν τολμούσε να ονειρευτεί. Μια απόδραση. Ένα ταξίδι στα φώτα που έβλεπε από μακριά". Από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, βασισμένη σε ιδέα της Μαρίας Μανουσάκη.