Φιλοσοφικά έργα = Oeuvres philosophiques. - Βράιλας-Αρμένης, Πέτρος, 1812-1884 (Corpus philosophorum graecorum recentiorum, 1998)
Με τον παρόντα έβδομον τόμον, ολοκληρώνεται η έκδοση των αυστηρώς νοουμένων Φιλοσοφικών έργων του Πέτρου Βράϊλα - Αρμένη. Απομένουν η μελέτη και η έκδοση των επ' ευκαιρία γραφέντων πολιτικών του κειμένων που περιέχουν εν πολλοίς απόψεις του περί της πολιτικής φιλοσοφίας, και που είναι ευκταίον ν' αποτελέσουν το αντικείμενον περαιτέρω ερεύνης, προς ολοκλήρωσιν της αποτιμήσεως της φιλοσοφικής του προσφοράς. Η έκδοση των κειμένων που περιέχονται σ' όσες σελίδες ακολουθούν συνιστά το δεύτερο μέρος της διδακτορικής διατριβής της Κυρίας Ελένης Μαργαρίτου - Ανδριανέση, περί των επιδράσεων της ιταλικής φιλοσοφίας του δεκάτου ενάτου αιώνος επί του στοχασμού του Βράϊλα.