Λαογραφικά Ολύμπου Καρπάθου : θέματα υλικού και κοινωνικού βίου - Μακρής, Νίκος Μ. (Κέντρο Καρπαθιακών Ερευνών, Σειρά αυτοτελών εκδόσεων, 2013)
Το βιβλίο «Λαογραφικά Ολύμπου Καρπάθου – Θέματα υλικού και κοινωνικού βίου» του συγχωριανού μας φιλολόγου Νίκου Μ. Μακρή, αποτελεί θησαυροφυλάκιο πληροφοριών για τους επιστήμονες λαογράφους, για μας τους Ολυμπίτες και τις Ολυμπίτισσες σημαίνει κάτι σημαντικότερο και ιερότερο: μας δίνει ανάγλυφες τις βασικές πλευρές της καθημερινής υλικής και κοινωνικής ζωής των πατέρων και των παππούδων μας, αναδεικνύει με τρόπο, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, τις πολύτιμες πατρογονικές αξίες και τις προσφέρει ως ιερή παρακαταθήκη στις νέες γενιές των Ολυμπιτών.