Σκιές στον ποταμό Χάντσον : μυθιστόρημα - Singer, Isaac Bashevis, 1904-1991 (Εικοστός Αιώνας, 2000)
Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του '40 και παρουσιάζει τις διαπλεκόμενες ζωές μιας ομάδας ευημερούντων Εβραίων προσφύγων. Κεντρικά πρόσωπα ο Μπόρις Μακάβερ, ένας ευσεβής και πλούσιος επιχειρηματίας, και η κόρη του Αννα, που ζει απανωτά ερωτικά αδιέξοδα. Γύρω από τα δύο αυτά πρόσωπα υφαίνονται σχέδια για γάμους από έρωτα και γάμους από συμφέρον, εραστές χωρίζουν, σύζυγοι πεθαίνουν και - ενίοτε - κατορθώνουν να επιστρέψουν από τον Αδη.