Γυναίκες της Βαρκελώνης - Santos, Care, 1970- (Ψυχογιός, 2012)
Η Βιολέτα Λαξ αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη προκειμένου να δει μια νωπογραφία που είχε ζωγραφίσει ο παππούς της στην εσωτερική αυλή του παλιού οικογενειακού τους αρχοντικού. Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μια μακάβρια έκπληξη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του έργου, αποκαλύπτεται πίσω απ' τον τοίχο ένα αποθηκάκι του οποίου την ύπαρξη κανείς δε γνώριζε έως τότε, και στο εσωτερικό του ένα πτώμα που έχει παραμείνει εκεί μέσα για περισσότερο από εβδομήντα χρόνια. Η Βιολέτα θα αναγκαστεί να ανατρέξει στις ρίζες της και να ανακαλύψει κάποιες αλήθειες που θα αλλάξουν τα πάντα. Από το Πασέο ντε Γκράθια στα χαμόσπιτα της Παραλέλο, και από τα αστικά σαλόνια στις πνευματιστικές συναντήσεις των φιλελεύθερων πνευμάτων της εποχής ή στα Μεγάλα Καταστήματα Ελ Σίγλο, ο αναγνώστης πραγματοποιεί ένα ταξίδι στην καρδιά της Βαρκελώνης του μοντερνισμού και των αλλαγών, μέσα από μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου.