Είναι που δε χωρώ σε ξένα όνειρα - Χονδρογιάννη, Χριστίνα, 1967- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 1999)
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσουμε ως το τέρμα της διαδρομής. Ίσως το πόσα θα κερδίσουμε να μετριέται με το πόσα θα θυσιάσουμε, πόσα απ' τα όπλα μας θα τα περάσουμε για εχθρούς, πόσους εχθρούς θα τους περάσουμε για όπλα, πόσο θ' αντέξουμε ν' ακολουθήσουμε το μονοπάτι της ψυχής μας.