Οι καλύτεροί μου φίλοι : η κοινωνικότητα δίνει στο παιδί σας αυτοπεποίθηση - Pereira, Hilary (Δίπλα στο παιδί, 2009)
Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι κοινωνικά και σίγουρα για τον εαυτό τους. Μερικές φορές, όμως, ένα παιδί δυσκολεύεται ν' ανοιχτεί και ν' αναπτύξει σταθερές σχέσεις με τους συνομηλίκους του. Η Hilary Pereira σας βοηθά να στηρίξετε το παιδί σας στην προσπάθειά του να κάνει φίλους που θα το συντροφεύουν μια ζωή. Με τις πρακτικές συμβουλές της, σας δείχνει ποια πορεία ν' ακολουθήσετε από τα πρώτα χρόνια ως την προεφηβική του ηλικία, με στόχο να τονώσετε την αυτοεκτίμησή του, να ενισχύσετε τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να του μάθετε πώς ν' αντιδρά στην ενδοσχολική βία, να το στηρίζετε μετά από μια αποτυχία. Ακόμα, η συγγραφέας προσεγγίζει ενδιαφέροντα θέματα, όπως η αξία του επαίνου, αλλά και των ορίων, η εμπιστοσύνη μεταξύ γονιού και παιδιού, το διαζύγιο και η απώλεια.