Η αλλοίωση του χριστιανικού ήθους - Φάρος, Φιλόθεος, 1930- (Αρμός, 2000)
Αυτό το βιβλίο βασίζεται στην πεποίθηση ότι πραγματικά για τις συμφορές του σύγχρονου κόσμου ευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η παραμόρφωση του χριστιανισμού, που πραγματοποιήθηκε αρχικά στη Δύση και στόχος του είναι να καταδείξη και να καταγγείλη τη διαστροφή μάλλον, παρά να αποτελέση μια συλλογή νανουρισμάτων για τον σύγχρονο άνθρωπο. Η παρουσίαση οδυνηρών αληθειών μπορεί να είναι από ενοχλητική μέχρι εξοργιστική, ειδικά για αυτούς που είναι τόσο ανώριμοι ώστε να θέλουν να ακούν μόνον ό,τι τους ευχαριστεί και που δεν μπορούν να ανεχθούν οτιδήποτε προκαλεί δυσφορία.