Οι γονείς κάνουν τη διαφορά : ανατρέφοντας το παιδί με λογική και ευαισθησία : για παιδιά από 0-12 χρονών - Καππάτου, Αλεξάνδρα Α. (Οικογένεια-Υγεία-Lifestyle, 2013)
Η έγκριτη ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα, ανησυχίες και δυσκολίες που απασχολούν το ζευγάρι από τη στιγμή που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί και αναλύει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του παιδιού μέχρι το στάδιο που προηγείται της εφηβείας, προσφέροντας στους σημερινούς γονείς τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το παιδί τους και να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που τους προβληματίζουν όπως: - τρόποι επικοινωνίας με το παιδί - προβλήματα στον ύπνο, άρνηση, εφιάλτες - επιθετικότητα, πείσμα, ψέμα - μαθησιακές δυσκολίες - σχολικός εκφοβισμός - χρήση υπολογιστών και διαδικτύου, ηλεκτρονικά παιχνίδια - διαζύγιο γονιών, δεύτερος γάμος: αντιδράσεις του παιδιού - πώς να ενημερώσετε το παιδί για την υιοθεσία - άγχος-φόβοι, κατάθλιψη - πώς να ενημερώσετε τα παιδιά για την οικονομική κρίση.