Η καλλιέργεια των ακρόδρυων : το πλήρες εγχειρίδιο για παραγωγούς - Wilkinson, Jennifer (Βασδέκης, 2011)
Η καλλιέργεια ακρόδρυων δένδρων έχει αποκτήσει αυξημένη δημοτικότητα όχι μόνο μεταξύ των εμπορικών παραγωγών, αλλά παρατηρείται πλέον σημαντικό ενδιαφέρον και από αγρότες με μικρά κτήματα και κήπους σπιτιών. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, πρακτικό εγχειρίδιο για την καλλιέργεια όλων των κύριων ειδών ακρόδρυων: Αμυγδαλιά, Καρυδιά, Καστανιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Ανακάρδια, Μακαντάμια, Πεκάν. Περιέχει λεπτομερές υλικό και οδηγίες, από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, την επιλογή της τοποθεσίας και την προετοιμασία του εδάφους έως την άρδευση, το φύτεμα, τον πολλαπλασιασμό των δένδρων και τους επιβλαβείς οργανισμούς. Πραγματεύεται επίσης τις μεθόδους επεξεργασίας, συσκευασίας, διάθεσης χονδρικής και λιανικής στην αγορά ξηρών καρπών. Η καλλιέργεια των ακρόδρυων παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους καλλιεργητές και παραγωγούς ακρόδρυων δένδρων, για αγρότες που θέλουν να διαφοροποιηθούν, καθώς και για τους κηπουρούς που ενδιαφέρονται να φυτέψουν ακρόδρυα δένδρα στην αυλή τους. Η μετάφραση έγινε από το επιτελείο των εκδόσεων Βασδέκη.