Η τέχνη του καλλιεργείν : γεωργία, κηπουρική, δενδροκομία : Βιοκαλλιέργειες ελιάς, αμπελιού, εσπεριδοειδών, μηλιάς και αχλαδιάς - Κουτσός, Θεόδωρος Β. (Ζήτη, 2010)
- Θρέψη των φυτών - Γεωργική Οικολογία - Κώδικες ορθής Γεωργικής Πρακτικής - Συμβατική, Βιολογική [Ο νέος κανονισμός (834/2007)] - Βιοδυναμική Γεωργία & Πρωτόκολλο Ολοκληρωμένης Καλλιέργειας Το βιβλίο «Η τέχνη του καλλιεργείν» περιέχει τις απαιτούμενες βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την άσκηση όλων των μορφών της γεωργίας, κυρίως όμως της βιολογικής, ενώ γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στη βιοδυναμική και την ολοκληρωμένη γεωργία, με παράδειγμα δημιουργίας πρωτοκόλλου. Συγκεκριμμένα το βιβλίο περιλαμβάνει 4 ενότητες με τα αντίστοιχα κεφάλαια ως ακολούθως: Α. Θεωρητικά Μαθήματα Γεωργίας, Β. Πρακτικά Μαθήματα Γεωργίας, Γ. Βιώσιμα Συστήματα Παραγωγής: Βιολογική Γεωργία, Βιοδυναμική γεωργία και Ολοκληρωμένη γεωργία, Δ. Παράρτημα: Βιοκαλλιέργεια Ελιάς, Βιοκαλλιέργεια αμπελιού, Βιοκαλλιέργεια εσπεριδοειδών, Βιοκαλλιέργεια μηλιάς και αχλαδιάς. Οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες στους ασκούντες ή σ'αυτούς που πρόκειται να ασκήσουν γεωργία ή κηπουρική. Επί πλέον είναι χρήσιμες, στους μαθητές τεχνικών λυκείων καθώς και γνωστικό βοήθημα στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον το αντικείμενο διδασκαλίας τους έχει σχέση με τη γεωργία. Επίσης μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματικό βοήθημα σε σπουδαστές και φοιτητές της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς και σε όποιον θέλει να μάθει την τέχνη «του καλλιεργείν» φυτών και γης, γιατί όταν καλλιεργούμε τα φυτά, καλλιεργούμε και τη γη.