Ν' αγαπάμε ο ένας τον άλλον : η επιστήμη των ανθρώπινων σχέσεων - Buscaglia, Leo F. (Κοινωνική ψυχολογία : Προσωπικότητα, 1991)
Με το πρόσφατο βιβλίο του, «Ν' αγαπάμε ο ένας τον άλλον» ο φιλόσοφος της αγάπης Λέο Μπουσκάλια μας εισάγει στην επιστήμη των ανθρώπινων σχέσεων, όπως θα μπορούσαμε να την κατανοήσουμε και να την εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Τώρα, ο κοσμοαγάπητος συγγραφέας, αποκαλύπτει τους λεπτούς και περίπλοκους μηχανισμούς που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας, εξηγεί τους λόγους που μας κάνουν να σκοντάφτουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους και αναλύει τη μέθοδο μιας οικουμενικής συμπεριφοράς με άξονα την κατανόηση, τη συμπάθεια, τη συγχώρεση και την αγάπη. Πρωτοπόρος της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, ο Μπουσκάλια διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μια επιστήμη που πρέπει να τη διδασκόμαστε και να τη μαθαίνουμε όπως μαθαίνουμε και κάθε άλλη τέχνη που μας επιτρέπει να επιβιώνουμε. Είναι η επιστήμη που θα μας δώσει τη δυνατότητα ν' ανακαλύψουμε ένα νέο βάθος στον εαυτό μας και νέες δυνατότητες στις σχέσεις μας με τους άλλους.