Η Τετάρτη των Τεφρών ; Τα τραγούδια του Άριελ ; Τέσσερα κουαρτέτα - Eliot, Thomas Stearns, 1888-1965 (Ύψιλον/Βιβλία, 1994)
Ο Έλιοτ χρησιμοποίησε τόσο στην "Τετάρτη των Τεφρών" όσο και στα "Τέσσερα Κουαρτέτα", αλλά και γενικότερα στην ποίησή του, ένα πλήθος ξένων στίχων και χωρίων από την Αγία Γραφή κι από άλλους ποιητές, που τα ενσωμάτωσε στον κορμό των ποιημάτων του. Ο δόκιμος μεταφραστής και ποιητής Κλείτος Κύρου κατόρθωσε, ύστερα από μακρόχρονη, επίμονη κι εξαντλητική αναζήτηση, να βρει τις περισσότερες πηγές όπου και παραπέμπει τον αναγνώστη. Όμως πιστεύει πως ακόμη υπάρχουν μερικές πηγές ανεξερεύνητες, που η ανακάλυψή τους είναι πλέον θέμα χρόνου και τύχης.