Η τέχνη της επικοινωνίας : πως να γίνετε περισσότερο αποτελεσματικοί σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο - Garner, Alan, 1950- (Βιβλιοθεραπεία, 2012)
Καθώς υπάρχουν πιθανόν χίλιοι τρόποι για να πούμε το ίδιο πράγμα, κι άλλοι τόσοι για να «ακούσουμε» αυτό που ο άλλος μας λέει, είναι φανερό πως η απλούστατη καθημερινή διαδικασία του «λέω κάτι σε κάποιον» δεν είναι τόσο απλή. Επειδή το σύνολο της λεκτικής επικοινωνίας μας είναι ουσιαστικά ο μοναδικός φορέας για να μεταφέρουμε -και επομένως να μοιραστούμε- τις ιδέες μας, τις προσδοκίες και τα συναισθήματά μας, είναι παραπάνω από σημαντικό πως, όσο πιο ξεκάθαροι και αμοιβαίοι είναι οι κώδικες της επικοινωνίας μας, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται και η διαπροσωπική μας επικοινωνία. Το βιβλίο του Άλαν Γκάρνερ «Η τέχνη της επικοινωνίας», γραμμένο από έναν ειδικό στην τέχνη της κατανόησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων επικοινωνίας, αλλά και από κάποιον που, στην πορεία των τελευταίων πολλών χρόνων, έχει διδάξει αμέτρητες φορές αυτή την τέχνη, αποτελεί το απόσταγμα της τεράστιας εμπειρίας του συγγραφέα.