Υπάρχει Θεός : τα μεγάλα θέματα της θρησκείας : τα παιδιά ρωτούν οι ερευνητές απαντούν - Biesinger, Albert; Kohler-Spiegel, Helga; Greune, Mascha; Τσινάρη, Πελαγία (Κέδρος, 2011)
Τα παιδιά κάνουν τις καλύτερες ερωτήσεις! - Από πού προέρχεται ο κόσμος; - Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο Θεός υπάρχει στ' αλήθεια; - Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τόσο κακό ο ένας στον άλλο; - σχύουν αυτά που γράφει η Βίβλος; - Γιατί υπάρχουν διαφορετικές θρησκείες; - Πού κατοικεί ο Θεός; - Και γιατί ερχόμαστε στον κόσμο, αφού πρέπει κάποια στιγμή να πεθάνουμε; Στο βιβλίο αυτό δεκαπέντε ερευνητές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία απαντούν με τρόπο κατανοητό στις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με το Θεό και τις θρησκείες. Γράφουν ό,τι μπορεί να ειπωθεί από επιστημονική σκοπιά πάνω σε αυτές. Και εκφράζουν και τις δικές τους σκέψεις, τα ερωτήματα που εγείρονται και στους ίδιους. Ένα βιβλίο που μπορούν να διαβάσουν παρέα παιδιά και γονείς, να το συζητήσουν και να γίνουν οι ίδιοι ερευνητές της θρησκείας. Αναλυτικά: - Ράινερ Όμπερτιρ: Από πού προερχόμαστε; Από πού προέρχεται ο κόσμος; - Μπερντ Γιόχεν Χίλμπερατ: Πώς ξέρω ότι υπάρχει στα αλήθεια ο Θεός; - Ματίας Μόργκενροτ: Ισχύουν αυτά που λέει η Βίβλος; - Φρένι Μερτς: Θαύματα... Υπάρχει τέτοιο πράγμα; - 'Αλμπερτ Μπίζινγκερ: Με ακούει ο Θεός όταν κάνω την προσευχή μου; - Χέλγκα Κόλερ-Σπίγκελ: Τι έρχεται μετά το θάνατο; - Μάγκνους Στριτ: Πώς μπορεί ένας καλός Θεός να επιτρέπει τον πόνο και τη δυστυχία; - Ρεγκίνα Ράντλμπεκ-Όσμαν: Είναι δίκαιος ο Θεός; - Αντρέας Χόλτσεμ: Γιατί υπάρχουν τόσοι πόλεμοι και τόση βία; - Πέτρα Φροϊντενμπέργκερ-Λετς: Οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση ή η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη; - Μαρτίνα Μπλάζμπεργκ-Κούνκε: Πώς ζουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό; - Μάρτιν Γιέγκλε: Αν υπάρχει ένας μόνο Θεός, τότε γιατί υπάρχουν διαφορετικές θρησκείες; - Ράινχολντ Μπόσκι: Ο Θεός κατοικεί στον "οίκο του Θεού"; - Αντρέα Λένερ-Χάρτμαν & Έριχ Λένερ: Ο Θεός μοιάζει με άντρα; Με γυναίκα; Ή είναι εντελώς διαφορετικός;