Το Πάσχα του Πασχάλη - Ανδρικοπούλου, Μαρία (Τετράγωνο, 2010)
Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν -λόγω της δουλειάς του πατέρα του- από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. Από κει δηλαδή που έτρεχε ανέμελος στα λιβάδια, τώρα θα πρέπει να κλειστεί σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη; - Δυστυχώς ναι! Ο Πασχάλης δυσκολεύεται πολύ να συνηθίσει την καινούργια του γειτονιά, ώσπου ανήμερα το Πάσχα, αναπάντεχα, όλα αλλάζουν σαν από θαύμα. - Ααααα!!!! - Πώς καταφέρνει τελικά ο Πασχάλης να προσαρμοστεί στην καινούργια του ζωή; - Ποιους θα γνωρίσει στην πρώτη του περιπλάνηση στη νέα του γειτονιά; - Θα αποκτήσει καινούργιους φίλους ή δε θα τον κάνει κανείς παρέα; Το "Πάσχα του Πασχάλη" είναι μια διασκεδαστική ιστορία για το πείσμα των παιδιών και τις δυσκολίες προσαρμογής σε νέο περιβάλλον.