Η κοιλάδα των γιγάντιων σκελετών - Stilton, Geronimo (Ξεκαρδιστικές ιστορίες, 2012)
Αγαπητά μου τρωκτικά, Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα... Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον. Η κοιλάδα των γιγάντιων σκελετών "Ήταν μια αποπνικτική μέρα του Ιουλίου... Αναζητούσα έμπνευση για να γράψω μια καινούρια ιστορία, όταν εντελώς ξαφνικά εισέβαλε στο γραφείο μου ο ξάδερφός μου ο Τράπολα. Στα χέρια του κρατούσε ένα χάρτη που ανήκε σε κάποιο θείο μας, τον Κολοράντο Στίλτον. Ο χάρτης έκρυβε ένα μυστηριώδη θησαυρό! Έτσι ξεκινήσαμε αμέσως το ταξίδι μας. Προορισμός: Μογγολία!"