Παντρεμένη με ένα Βεδουίνο - Geldermalsen, Marguerite van (Μαλλιάρης Παιδεία, 2007)
"Εσείς που μένετε;" ρώτησε ο Βεδουίνος. "Γιατί όχι μένετε μαζί μου απόψε, σε σπηλιά μου;" Έμοιαζε ενθουσιώδης - και εμείς αναζητούσαμε περιπέτεια. Έτσι ξεκινάει η ιστορία της Μάγκριτ Βαν Γκέλντερμαλσεν για το πώς μια νοσοκόμα γενηημένη στη Νέα Ζηλανδία κατέληξε να παντρευτεί το Μωχάμετ Αμπντάλα Οθμάν, ένα Βεδουίνο πωλητή σουβενίρ από την αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία. Το 1978 αυτή και η φίλη της ταξίδευαν στη Μέση Ανατολή, όταν η Μάγκριτ γνώρισε το χαρισματικό Μωχάμετ. Έζησε μαζί του σε μια σπηλιά δύο χιλιάδων ετών, λαξευμένη μέσα στον κόκκινο βράχο μιας πλαγιάς λόφου, έγινε η μόνιμη νοσοκόμα για τη φυλή που κατοικούσε σ` εκείνον τον ιστορικό τόπο κι έμαθε να ζει σαν τους Βεδουίνους: να μαγειρεύει στη φωτιά, να μεταφέρει νερό με γαϊδούρια και να πίνει γλυκό μαύρο τσάι. Έμαθε αραβικά, ασπάστηκε τον ισλαμισμό και γέννησε τρία παιδιά.