Περιπέτεια στην Καλλιτεχνούπολη - Φούρκα, Πέγκυ (Σειρά κατανόησης : Βατόμουρο, 2013)
Μια απλή επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη εξελίσσεται σε νέα περιπέτεια για την αγαπημένη παρέα των επτά - έξι φίλοι και ένας σκύλος για την ακρίβεια. Τα παιδιά, μέσα από ένα κρυφό πέρασμα, θα μεταφερθούν στην Καλλιτεχνούπολη! Εκεί καλούνται να ανακαλύψουν τον ατάλαντο ζωγράφο Πινέλ Ακουα(τ)ρέλ και τους διάσημους πίνακες που έκλεψε για να φτιάξει μια μαγική παλέτα, και να λύσουν γρίφους και αινίγματα. Έχουν στη διάθεση τους μόνο είκοσι τέσσερις ώρες, διαφορετικά θα χαθεί το χρώμα από όλο τον κόσμο. Μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία μυστηρίου, με χιουμοριστικές πινελιές, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν πέντε σπουδαίους ζωγράφους και μαθαίνουν για τη ζωή τους και το έργο τους.