Ξενοδοχείο Μπρούνι - Manfredi, Valerio, 1943- (Ψυχογιός, 2012)
"Ας τους κάψουμε το στάβλο!" "Ναι, ας τους κάψουμε το στάβλο!" φώναξαν όλοι σαν μεθυσμένοι και στράφηκαν με τις αναμμένες δάδες προς το κτίριο που υψωνόταν σκοτεινό στην απέναντι πλευρά του αλωνιού. Οι Μπρούνι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους δακρυσμένοι, κατάπληκτοι και μην πιστεύοντας αυτά που συνέβαιναν: ήθελαν να κάψουν το μέρος των παραμυθιών και των φανταστικών ιστοριών, το καταφύγιο των φτωχών, των περιπλανώμενων και των απόκληρων. Ήθελαν να κάψουν το Ξενοδοχείο Μπρούνι! Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ιταλία του περασμένου αιώνα, στα χρόνια των Παγκόσμιων Πολέμων, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας και την προσπάθειά της για επιβίωση. Ο Μανφρέντι αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του συγγραφικού ταλέντου του, φέρνοντας στο προσκήνιο χαρακτήρες απλούς αλλά αξέχαστους, και έναν κόσμο λησμονημένο πια, όπου κυριαρχούσαν η αγάπη, το θάρρος και η ελπίδα.