Ο τελευταίος χορός : ιστορίες εμπνευσμένες από την Ελλάδα - Hislop, Victoria, 1959- (Διόπτρα, 2013)
Μέσα από δέκα πολύ δυνατά διηγήματα, η Victoria Hislop μας βγάζει σεργιάνι στους αθηναϊκούς δρόμους αλλά και στις πλατείες των ελληνικών χωριών. Σκιαγραφώντας την ξεχωριστή ατμόσφαιρα κάθε τόπου, η συγγραφέας ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας μια σειρά από αλησμόνητους ήρωες - από έναν μοναχικό παπά έως δύο αδερφούς σε διαμάχη και από έναν ανεπιθύμητο ξένο έως ένα γαμπρό που βασανίζεται από μια μουσική και μια ανάμνηση. Δοσμένες με τη μοναδική γραφή της Victoria Hislop, αυτές οι γλυκόπικρες ιστορίες πίστης και αγάπης, χωρισμού και συμφιλίωσης, θα μείνουν στο μυαλό σας και θα σας συντροφεύουν για πολύ καιρό μετά το τέλος της ανάγνωσης.