Τελευταία θυσία - Mead, Richelle (Vampire Academy ;, 2012)
Τελικά όλα καταλήγουν εδώ Φόνος. Αγάπη. Φθόνος. Και η θυσία. Η Βασίλισσα είναι νεκρή και ο κόσμος των Μορόι δεν θα είναι πια ποτέ ο ίδιος. Με τη Ρόουζ να αναμένει την άδικη εκτέλεσή της και τη Λίζα σε έναν θανάσιμο αγώνα για τον βασιλικό θρόνο, τα κορίτσια ανακαλύπτουν ότι πρέπει να βασιστούν στους εχθρούς τους και να αμφισβητήσουν εκείνους που νόμιζαν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν... Ίσως πραγματική ελευθερία σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουν το σημαντικότερο όλων. Η μία την άλλη. Όσο και αν αυτό με βασάνιζε -όσο και αν προσπάθησα να το αρνηθώ- εξακολουθούσα να νιώθω μια επίμονη έλξη για τον Ντιμίτρι. Αλλά εκείνος με είχε απορρίψει κι εγώ έπρεπε να κάνω πέτρα την καρδιά μου, ιδίως αν ήθελα να προχωρήσω με τον Άντριαν. "Συγγνώμη, Ρόζα". Τα μάτια του Ντιμίτρι άστραψαν. "Αν θέλει η Λίζα να είμαι σωματοφύλακάς σου, θα το κάνω". Μου έριξε ένα επικίνδυνο βλέμμα. "Δεν υπάρχει περίπτωση να με ξεφορτωθείς σύντομα".