Ο ασημένιος θρόνος - Lewis, Clive Staples, 1898-1963 (Το χρονικό της Νάρνια ;, 2007)
Η Νάρνια, όπου γίγαντες σπέρνουν την καταστροφή, όπου το κακό ρίχνει κατάρες, όπου κυριαρχεί η μαγεία. Μέσα από ανείπωτους κινδύνους και βαθιές και σκοτεινές σπηλιές μια παρέα φίλων προσπαθεί να ελευθερώσει ένα φυλακισμένο πρίγκιπα. Η αποστολή τους όμως στα Έγκατα της Γης τους φέρνει αντιμέτωπους με το κακό, του οποίου το πρόσωπο είναι πιο όμορφο και πιο αδυσώπητο απ' ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.