Χρυσοθηρία, αναζητώντας θησαυρούς : μηχανήματα, τεχνικές ανίχνευσης - Δούκας, Αλέξανδρος (Κάδμος, 2006)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται τόσο στον αρχάριο κυνηγό θησαυρών όσο και στον απαιτητικό. Στα κεφάλαιά του παρουσιάζονται εκτεταμένα, θέματα που αφορούν το θολό νομικό καθεστώς της έρευνας, την αρχαιοκαπηλία αλλά και τα εύρετρα που προβλέπονται. Οι πιο ποθητοί θησαυροί στην Ελλάδα, οι χάρτες και τα σημάδια, οι απατεώνες και οι κάλπικες λίρες, θα σας προβληματίσουν. Οι χαμένοι και λεηλατημένοι θησαυροί θα σας εξάψουν τη φαντασία και την δίψα για έρευνα. Θέματα αρχειακής έρευνας, θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την μεθοδολογία συγκέντρωσης των πληροφοριών σας, ώστε να αρχίσετε μια επιτυχημένη έρευνα.