Κράτα με σφιχτά : μυθιστόρημα - Cleave, Chris (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία ;, 2013)
"Ένα εξαιρετικό έργο τέχνης.... συγκλονιστικό, συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό... ένα υπέροχο μυθιστόρημα... Εκτός από αιχμηρούς, ευφυείς διαλόγους, συναισθηματικά φορτισμένη πλοκή και τις ηθικές μάχες των ζωντανών χαρακτήρων, το "'Αλλο χέρι" διατυπώνει την αιώνια πρόκληση για αναζωογόνηση των αντιλήψεών μας περί πολιτισμένης ανθρωπιάς". ("Independent") "Πρόκειται για μια αργή αποκάλυψη βρόμικων μυστικών, εκπλήξεων και δέους. Γοητευμένοι εξαρχής από τη φωνή της Μελισσούλας, θα μείνετε δέσμιοι μέχρι το γλυκόπικρο τέλος". ("Scotland on Sunday") "Δίνει την αίσθηση λογοτεχνικού άθλου... η υπόθεση ασκεί τρομακτική γοητεία". ("Telegraph") "Σ' ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται σοβαρά και οδυνηρά θέματα, το γράψιμο του Κλιβ μάς προσφέρει γέλιο και απόγνωση σε ίσες δόσεις". ("Time Out") "Απόλυτα αληθοφανές... ο συγγραφέας έχει την ικανότητα να εξηγεί τον ανθρώπινο πόνο... περιμένω ανυπόμονα την καινούρια του προσφορά". ("Daily Express" "Απολαυστικά διατυπωμένο... θα ήταν δύσκολο να μην το καταβροχθίσετε". ("Financial Times") "Ίσως να εκδοθεί φέτος κάποιο βιβλίο καλύτερο από το "'Αλλο χέρι" του Κρις Κλιβ, όμως δε θα έβαζα στοίχημα... εξαίσια γραμμένο... το πιο έξοχο μυθιστόρημα που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό... Τέλειωσα το βιβλίο με δάκρυα στα μάτια και ακόμα δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Διαβάστε το". ("The Gloss") "Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς το κάνει ο Κρις Κλιβ. Τη μια στιγμή διαβάζεις κάτι σπαραχτικά φρικτό, γραμμένο με τόσο ακαταμάχητο αφηγηματικό στιλ που δεν μπορείς καν να πηδήξεις τα σκληρά σημεία, και την άλλη σκας στα γέλια. Σχεδόν θέλεις να γυρίσεις μερικές σελίδες πίσω και να ζητήσεις συγγνώμη από τους ήρωες για την επιπολαιότητά σου".