Φλεγόμενη γη : ιστορικό μυθιστόρημα - Cornwell, Bernard, 1944- (Σαξονικά χρονικά ;, 2013)
Ο 'Αλφρεντ του Ουέσεξ, ένας άντρας που έχει πετύχει πολλές νίκες, είναι καταπονημένος και ο διάδοχος στο θρόνο ένας νεαρός χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το βασίλειό του. Οι Βίκινγκς δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και επιτίθενται. Ο άρχοντας Ούτρεντ τους οδηγεί σε μια θανάσιμη παγίδα και τους κατατροπώνει στη μάχη του Φάρναμ. Όμως, δεν μπορεί να απολαύσει τη νίκη του. Η προσωπική τραγωδία που έχει βιώσει αλλά και η επίθεση που δέχεται από τη φρουρά του 'Αλφρεντ τον αναγκάζουν να επιστρέψει στο βορρά, στον τόπο όπου γεννήθηκε. Το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να τον φέρει πίσω και να αναζωπυρώσει την πίστη του στα σαξονικά ιδανικά είναι η Έθελφλιντ, η κόρη του 'Αλφρεντ, που είναι πατρεμένη με έναν άρχοντα, ο οποίος εποφθαλμιά το θρόνο. Ο Ούτρεντ αναλαμβάνει την αρχηγία του στρατού και τον οδηγεί στην πιο αιματηρή μάχη των τελευταίων χρόνων, κοντά στον Τάμεση. Το πέμπτο μέρος της σειράς «Σαξονικά Χρονικά».