Η κραυγή της πέτρας : μυθιστόρημα - Sinoue, Gilbert, 1947- (Ψυχογιός, 2013)
1956-2001. Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Τα πάθη πυροδοτούνται. Μερικοί επιλέγουν το δρόμο της ειρήνης, άλλοι τον ένοπλο αγώνα, άλλοι πάλι την τρομοκρατία. Αυτά τα ταραγμένα χρόνια, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη μοίρα των τεσσάρων οικογενειών -εβραϊκή, παλαιστινιακή, ιρακινή, αιγυπτιακή-, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους. Ανάμεσα στον πόλεμο των Έξι Ημερών και εκείνον του Γιομ Κιπούρ, την ανάφλεξη του Λιβάνου και την Ιντιφάντα, υπάρχει χώρος για την αγάπη; Μια γυναίκα από τη Συρία, παθιασμένη αλλά και ακατανόητη, και ένας Αιγύπτιος, μια Παλαιστίνια, έτοιμη για όλες τις μάχες και ένας Ισραηλινός θα προσπαθήσουν να το αποδείξουν, προκαλώντας τη τρέλα των ανθρώπων. Μετά την Πνοή του Γιασεμιού, ο Ζιλμπέρ Σινουέ συνεχίζει εδώ τη συναρπαστική αφήγησή του για μια Μέση Ανατολή πιο εύθραυστη από ποτέ.