Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλούζ. - Banscherus, Jurgen, 1949- (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2011)
Ο Κλουζ δεν παίζει μπάλα. Δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο. Ώσπου έρχεται η Γιάννα και του ζητάει τη βοήθειά του: κάτι ύποπτο συμβαίνει στην ομάδα της. Ο Κλουζ δεν αργεί να βρεθεί στα ίχνη των τριών υπόπτων. Αλλά για να ξεδιαλύνει την υπόθεση, θ' αναγκαστεί να φορέσει ο ίδιος τη φανέλα του τερματοφύλακα... Μια συναρπαστική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η σειρά τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.