Ο ανδαλουσιανός φίλος - Soderberg, Alexander, 1970- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2013)
Η Σοφί Μπρίνκμαν είναι συνεπαρμένη από τον όμορφο και σοφιστικέ Έκτορα Γκούζμαν. Δεν έχει ιδέα ότι πίσω από τη γοητεία του Έκτορα κρύβεται κάτι πολύ επικίνδυνο. Ο Έκτορας είναι επικεφαλής ενός διεθνούς συνδικάτου εγκλήματος. Έχει συνηθίσει να παίρνει αυτό που θέλει και αυτό που θέλει αυτή τη στιγμή είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός των αντιπάλων του. Πριν προλάβει να συλλάβει τις διαστάσεις του κόσμου του Έκτορα, η Σοφί παγιδεύεται μέσα σ' αυτόν. Το σπίτι της παρακολουθείται και η οικογένειά της κινδυνεύει. Ο Έκτορας είναι σε πόλεμο με ρώσους εκτελεστές, νοτιοαφρικανούς εμπόρους ναρκωτικών, γερμανούς γκάνγκστερ και τώρα στην ίδια θέση βρίσκεται και η Σοφί. Αλλά ποιον να εμπιστευτείς όταν ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν ορκιστεί να φυλάττουν τον νόμο είναι τόσο επικίνδυνοι όσο και αυτοί που είναι στην παρανομία; Για να καταφέρει η Σοφί να βγει ζωντανή και ηθικά ακέραιη, θα πρέπει να συγκεντρώσει όλες της τις δυνάμεις: να λύσει ηθικά διλήμματα, να αποφύγει θανάσιμες εμμονές και να γλιτώσει αδίστακτους δολοφόνους.