Οι γαλαζοαίματοι. - De la Cruz, Melissa, 1971- (Ψυχογιός, 2011)
Ανάμεσα στις πιο εκλεκτές οικογένειες της Νέας Υόρκης κρύβεται μια μυστική κοινωνία ισχυρών και πλούσιων Αμερικανών· είναι οι Γαλαζοαίματοι, μια αρχαία ομάδα βαμπίρ. Η Σκάιλερ Βαλ 'Αλεν δεν ταίριαξε ποτέ στο Ντατσέσν, το φημισμένο ιδιωτικό σχολείο της πόλης. Προτιμά τα φαρδιά, παλιομοδίτικα ρούχα αντί για τα Πράντα και τα μαργαριτάρια που φορούν οι συμμαθήτριές της και ζει με τη γιαγιά της σ' ένα ερειπωμένο μέγαρο. Η Σκάιλερ είναι μοναχική... και ευτυχισμένη από τη ζωή της. Όταν όμως κλείνει τα δεκαπέντε, η ζωή της αλλάζει δραματικά. Η Σκάιλερ ανακαλύπτει ένα μωσαϊκό από γαλάζιες φλέβες στα χέρια της και λιμπίζεται το ωμό κρέας, ενώ ο Τζακ Φορς, το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου, αρχίζει ξαφνικά να ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Η Σκάιλερ θέλει να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβουν οι Γαλαζοαίματοι. Μήπως όμως βρίσκεται σε κίνδυνο; Εμποτισμένο απ' την παράδοση των βαμπίρ και με φόντο το λαμπερό σκηνικό της Νέας Υόρκης, οι Γαλαζοαίματοι θα γίνουν το νέο φετίχ της νεολαίας. Ανάμεσα στις πιο εκλεκτές οικογένειες της Νέας Υόρκης κρύβεται μια μυστική κοινωνία ισχυρών και πλούσιων Αμερικανών· είναι οι Γαλαζοαίματοι, μια αρχαία ομάδα βαμπίρ. Η Σκάιλερ Βαλ 'Αλεν δεν ταίριαξε ποτέ στο Ντατσέσν, το φημισμένο ιδιωτικό σχολείο της πόλης. Προτιμά τα φαρδιά, παλιομοδίτικα ρούχα αντί για τα Πράντα και τα μαργαριτάρια που φορούν οι συμμαθήτριές της και ζει με τη γιαγιά της σ' ένα ερειπωμένο μέγαρο. Η Σκάιλερ είναι μοναχική... και ευτυχισμένη από τη ζωή της. Όταν όμως κλείνει τα δεκαπέντε, η ζωή της αλλάζει δραματικά. Η Σκάιλερ ανακαλύπτει ένα μωσαϊκό από γαλάζιες φλέβες στα χέρια της και λιμπίζεται το ωμό κρέας, ενώ ο Τζακ Φορς, το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου, αρχίζει ξαφνικά να ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Η Σκάιλερ θέλει να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβουν οι Γαλαζοαίματοι. Μήπως όμως βρίσκεται σε κίνδυνο; Εμποτισμένο απ' την παράδοση των βαμπίρ και με φόντο το λαμπερό σκηνικό της Νέας Υόρκης, οι Γαλαζοαίματοι θα γίνουν το νέο φετίχ της νεολαίας.