Το ΤΑΣΣ εξουσιοδοτείται να δηλώσει... : μυθιστόρημα - Semenov, Julian Selenovic (Σύγχρονη Εποχή, 1989)
Ο πολυδιαβασμένος και στην Ελλάδα συγγραφέας του "17 στιγμές της άνοιξης", του "Διατάσσεσαι να επιζήσεις" και της "Επέκτασης" μας μεταφέρει τώρα στην Αφρική. Οι ντόπιοι αντιδραστικοί, με τη βοήθεια και καθοδήγηση της CIA, και με τη συμμετοχή ναζί μισθοφόρων, ετοιμάζονται στη γειτονική ζούγκλα για να εισβάλουν σε μια νεοαπελευθερωμένη χώρα, τη Ναγκόνια. Οι σοβιετικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Μόσχα και ο συνεργάτης τους στη Ναγκόνια, Σλάβιν, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν μηνύματα, να ξεδιαλύνουν αντιφατικές πληροφορίες, να αποτρέψουν την εισβολή... Το ΤΑΣΣ του Σεμιόνοφ έχει κυκλοφορήσει στην ΕΣΣΔ και στο εξωτερικό σε εκατομμύρια αντίτυπα.