Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι - James, E. L. (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκη, 2012)
Αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του βασανισμένου νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, η 'Ανα Στιλ έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει μια καινούργια καριέρα σ' έναν εκδοτικό οίκο. Όμως ο πόθος για την Γκρέυ κυριαρχεί ακόμα σε κάθε σκέψη της, κι όταν της προτείνει μια νέα συμφωνία, δεν μπορεί ν' αντισταθεί. Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεων της περισσότερα απ' όσα νόμιζε ποτέ δυνατόν. Όμως, ενώ ο Γκρέυ παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, η 'Ανα πρέπει να πάρει την απόφαση της ζωής της. Μια απόφαση που μόνο η ίδια μπορεί να πάρει!