Ο ύπνος των χιλίων ημερών : μυθιστόρημα - Μανιάτη, Νικόλ-Άννα (Ψυχογιός, 2013)
Αν ο Σπύρος δεν είχε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, αν είχε ακούσει το ξυπνητήρι του στις οκτώ, αν είχε τα απαραίτητα πέντε λεπτά στη διάθεσή του για να ελέγξει τα μηνύματα στον υπολογιστή και να ανακαλύψει ότι το ραντεβού των δέκα είχε μετατεθεί κατά μία ώρα αργότερα, δε θα είχε χάσει τη ζωή του. Τουλάχιστον, όπως αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος την έννοια της ζωής! Ο Σπύρος Παπαγιάννης, στις δέκα παρά τέταρτο το πρωί της εικοστής τρίτης Μαρτίου 2005, έπαψε να υπάρχει. Για τρία ολόκληρα χρόνια! Η Μαρίνα Αγγελή, το απόγευμα της εικοστής τρίτης Μαρτίου 2005, βρήκε ένα σημαντικό λόγο για να συνεχίσει να ζει. Το πέρασμα του Σπύρου Παπαγιάννη στη ζώνη της ανυπαρξίας προκαλεί τη μοίρα να παίξει με τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων. Ανυποψίαστοι, μπλέκονται στον ιστό που η μοίρα θα υφάνει με άξονα τον Σπύρο, τον άνθρωπο που υπάρχει χωρίς να ζει, αλλάζοντας πορείες, ανατρέποντας ζωές. Παιχνίδια, καπρίτσια, μυστικά που περιμένουν πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του μυαλού. Και κάπου πιο μακριά η ευτυχία παραμονεύει υπομονετικά...