Ο καταστηματάρχης : μυθιστόρημα - Swift, Graham, 1949- (Ξένη Λογοτεχνία, 1996)
Στο κατάστημα του, ο Γουίλλυ Τσάπμαν νιώθει ελεύθερος, απαλλαγμένος από κάθε άγχος και ανησυχία. Με τους γνώριμους πελάτες του, πουλώντας ζαχαρωτά, εφημερίδες και τσιγάρα, ζει μια ήσυχη και σταθερή καθημερινότητα. Ήταν μέρος της συμφωνίας με την κάποτε ωραία γυναίκα του: εκείνη του προσέφερε το κατάστημα, κι αυτός της προσφέρει την ψυχική ηρεμία που όλο και περισσότερο έχει ανάγκη, όσο τα χρόνια περνούν. Πώς θα συνεχίσει τη ζωή του αυτό το φαινομενικά ταιριαστό ζευγάρι, όταν η μοναδική τους κόρη, η Ντόρρυ, θα τους μιλήσει τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας;