Ο διάβολος χωρίς φωτιά : μυθιστόρημα - Κυριαζής, Νίκος Κ., 1952- (Καστανιώτης, 1998)
Πώς ερωτεύεσαι σε ένα ελληνικό νησί και πώς αγαπάς στην καλοκαιρινή Αθήνα; Πώς κυνηγάς γατόπαρδους στα υψίπεδα της Τουρκίας; Πώς αισθάνεσαι μια γυναίκα όταν κοιμάται με έναν άγνωστο άντρα σε ένα έρημο βουνό στα βάθη της Μικράς Ασίας; Πώς εκτελείς μακάβριο χορό πάνω από τουρκικό αεροδρόμιο; Έλληνες, Τούρκοι, Ρώσοι, Κύπριοι, Σύριοι, κατάσκοποι, πολιτικοί, αεροπόροι, αντάρτες εμπλέκονται σε ένα εκρηκτικό σύγχρονο θρίλερ προσπαθώντας να ανακαλύψουν το μυστικό του "Διαβόλου χωρίς φωτιά", σε επεισόδια από την Αθήνα, τα ελληνικά κοσμοπολίτικα νησιά, την Ελβετία, μέχρι τη Δαμασκό, την Τουρκία, το Κουρδιστάν, την Κύπρο και το Ιράκ.