Το κλειδί - Mauffret, Yvon, 1927-2011 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά, 2003)
Για κακή της τύχη, η Ελεάνα κλείστηκε έξω από το σπίτι της κι η μαμά της θα επέστρεφε αργά το βράδυ από τη δουλειά της. Για καλή της τύχη όμως εκείνη τη στιγμή, περνούσε από κει ένα αγόρι που αγαπούσε την περιπέτεια και που θα γινόταν ο καλύτερός της φίλος...