Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή - Simoni, Marcello, 1975- (Αιώρα, 2013)
Ένα μυθικό χειρόγραφο που κρύβει το μεγαλύτερο μυστικό των αλχημιστών. Μια μαγευτική περιήγηση στα βάθη της Ιστορίας. Στον σκοτεινό Μεσαίωνα μαίνονται θρησκευτικές έριδες, ανελέητες διώξεις και χθόνιες ίντριγκες. Ο Ιγνάθιο του Τολέδου, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, αναλαμβάνει να ανακαλύψει τα ίχνη της βασίλισσας της Γαλλίας που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Η μοίρα της συνδέεται με το Turba philosophorum, ένα μυθικό χειρόγραφο, έργο των μαθητών του Πυθαγόρα και του Ερμή του Τρισμέγιστου, που περιέχει το ισχυρότερο φίλτρο των αλχημιστών. Το κουβάρι του μυστηρίου που ξετυλίγεται θα οδηγήσει τον Ιγνάθιο στο καταραμένο κάστρο της Αιράνης, όπου ο κόμης Νιγκρέντο κρύβει ένα τρομερό μυστικό...