The killing - Hewson, David, 1953- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2013)
Η Σάρα Λουντ ανυπομονεί να περάσει η τελευταία της μέρα υπηρεσίας στην Αστυνομία της Κοπεγχάγης πριν εγκατασταθεί στη Σουηδία. Όμως τα πάντα ανατρέπονται, όταν μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα, η Νένα Μπιρκ Λάρσεν, εντοπίζεται βιασμένη και βάναυσα δολοφονημένη σε ένα δάσος έξω από την πόλη. Τα σχέδια της Λουντ αναβάλλονται, καθώς ορίζεται επικεφαλής των ερευνών, σε συνεργασία με το συνάδελφό της Γιαν Μάγερ. Την ώρα που η οικογένεια της Νένα παλεύει για να αντιμετωπίσει την απώλεια, ο πολιτικός Τρολς Χάρτμαν διεξάγει προεκλογικό αγώνα με στόχο να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της Κοπεγχάγης. Όταν ξαφνικά έρχονται στο φως στοιχεία τα οποία συνδέουν το δημαρχείο με τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας, η υπόθεση παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή. Στην πορεία των επόμενων είκοσι ημερών, και ενώ οι ύποπτοι εναλλάσσονται διαδοχικά, η βία και οι πολιτικές ίντριγκες ρίχνουν βαριά σκιά στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου.