Το βιβλίο της ζούγκλας - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Λογοτεχνικοί θυσαυροί με έγχρωμη εικονογράφηση, 2001)
Κάποιο βράδυ, πριν από πολλά χρόνια, ένα μικρό αγοράκι βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στη μακρινή ζούγκλα της Ινδίας. Ο Μόγλης, το μικρό αυτό αγόρι, μεγαλώνει σε μια αγέλη λύκων και ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης μαθαίνοντας να επικοινωνεί και να ζει μαζί με τα άγρια θηρία. Όταν αφήσει τη ζούγκλα για να γνωρίσει τον πολιτισμό, θα διαπιστώσει ότι, σε αντίθεση με τους τετράποδους φίλους του, οι άνθρωποι είναι γεμάτοι πάθη και αδυναμίες. Οι περιπέτειες του μικρού αγοριού, όμως δε σταματούν εδώ. Ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ δίνει στα ζώα, τους φίλους του Μόγλη, ανθρώπινες φωνές και, μέσα από τις ολοζώντανες περιγραφές του, μας ξεναγεί στα μυστηριώδη και ανεξερεύνητα δάση της Ινδίας, εκεί όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και της επιβίωσης.