Το βιβλίο των αστερισμών : ανακαλύψτε τα μυστικά των αστέρων - Kerrod, Robin (Κοχλίας, 2003)
Το βιβλίο των αστερισμών είναι ένα εκλαϊκευμένο βιβλίο αστρονομίας και όχι αστρολογίας. Αλλωστε, ο συγγραφέας του Robin Kerrod, είναι μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρεία της Μεγάλη Βρετανίας και είναι διάσημος για τα βιβλία του με θέμα την αστρονομία και το διάστημα. Σ' αυτό εξηγούνται οι παραδόσεις και οι μύθοι που κρύβονται πίσω από τις ονομασίες των αστερισμών, δίνονται πολλές ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες πληροφορίες για τα ουράνια σώματα, καθώς και οι τρόποι για να τα εντοπίζουμε στο νυχτερινό ουρανό. Το βιβλίο αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό περιήγησης στους πλανήτες και τους αστερισμούς, παρουσιάζοντας τον Ήλιο, τη Σελήνη και 33 αστερισμούς που είναι ορατοί από όλο τον κόσμο. Επίσης περιλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγή με τις πρώτες προσπάθειες των ανθρώπων να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν στον ουρανό αλλά και ένα πλήρη κατάλογο με πληροφορίες για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Έκδοση ιδιαίτερα επιμελημένη με πολλές φωτογραφίες, χρήσιμους χάρτες του ουρανού με όλα τα ευδιάκριτα ουράνια σώματα στο Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο, γλωσσάριο και ευρετήριο.