Ψάρια των ελληνικών θαλασσών : μικρή εγκυκλοπαίδεια για την πλούσια ελληνική ιχθυοπανίδα - Μανώλας, Δημήτρης (Το Βήμα, 2013)
Η εικονογραφημένη έκδοση "Ψάρια των ελληνικών θαλασσών" απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την θάλασσα και θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ελληνική ιχθυοπανίδα. Παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά ψάρια που ζουν στις θάλασσες της Ελλάδας, με περιγραφή της μορφολογίας τους, του τρόπου αναπαραγωγής, των διατροφικών συνηθειών, των βιοτόπων τους, αλλά και των τρόπων αλίευσής τους. Ψάρια που αφθονούν στις ελληνικές θάλασσες, απειλούμενα είδη, αλλά και άλλα που εμφανίστηκαν στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, συνθέτουν τον χάρτη ενός κόσμου πολύμορφου και γεμάτου ενδιαφέρον.