Το ταξίδι της ελληνικής γλώσσας : για τις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου - Αρναούτης, Νίκος, 1950- (Βιβλία για την εκπαίδευση : Δημοτικό/Γλώσσα, 2008)
Παραστατική, ευχάριστη και μεθοδική προσέγγιση του γλωσσικού μαθήματος για το δημοτικό. Το βιβλίο συνδυάζει τη γοητεία του λογοτεχνικού αναγνώσματος με τη χρησιμότητα του σχολικού βοηθήματος. Απευθύνεται σε μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που θέλουν να χαρούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να μαγευτούν από την ελληνική γλώσσα και να ταξιδέψουν σ' αυτή.