Ανταλλαγή - Hocking, Amanda (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2010)
Η ηρωίδα της «Ανταλλαγής», Γουέντι Έβερλι, ήταν έξι χρονών όταν η μητέρα της, πεπεισμένη ότι η κόρη της «είναι ένα τέρας», προσπάθησε να τη σκοτώσει. Έντεκα χρόνια αργότερα η Γουέντι υποψιάζεται ότι η αλήθεια μπορεί να είναι διαφορετική. Με τη βοήθεια του Φιν Χολμς, η Γουέντι μεταφέρεται στον κόσμο των Τριλ, έναν κόσμο όμορφο και ταυτόχρονα τρομακτικό, που δε φανταζόταν ποτέ ότι υπάρχει. Μαθαίνει το πραγματικό νόημα της αγάπης και της τιμής, αλλά και το τίμημα που ίσως χρειαστεί να πληρώσει. Στον κόσμο των Τριλ, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται... Η συγγραφέας της «Ανταλλαγής», Αμάντα Χόκινγκ θεωρείται συγγραφέας-φαινόμενο. Σε ηλικία μόλις 26 χρονών είναι μία από τις πιο πλούσιες συγγραφείς, παρά την τόσο νεαρή ηλικία της. Μέχρι πρότινος τα βιβλία της δεν κυκλοφορούσαν από κάποιο εκδοτικό οίκο, αλλά σαν e-book στο Amazon, πουλώντας κάθε μήνα πάνω από 100.000 αντίτυπα. Έχει ήδη γράψει περισσότερα από 17 μυθιστορήματα. Η «Ανταλλαγή» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας των Τριλ, ενώ τα δικαιώματα για την μεταφορά της στον κινηματογράφο έχουν ήδη αγοραστεί.