Βρες ξανά τον εαυτό σου : ξεπέρασε το άγχος και τους φόβους που προκαλεί η καθημερινότητα - Puig, Mario Alonso (Ψυχολογία / Ψυχογιός, 2013)
Στο Μαντείο των Δελφών, στην είσοδο του Ναού του Απόλλωνα, υπήρχε μία πέτρα πάνω στην οποία ήταν χαραγμένα κάτι παράξενα σύμβολα. Ήταν μια πρόσκληση στην πιο συναρπαστική ανθρώπινη περιπέτεια, αυτή της αυτογνωσίας. Το παρόν βιβλίο είναι ο χάρτης που θα μας καθοδηγήσει σ αυτό το εσωτερικό ταξίδι, που θα αποκαλύψει το μυστικό του πώς οι άνθρωποι δημιουργούν τα «μάτια» μέσα από τα οποία παρατηρούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Μάτια που πολλές φορές κοιτάζουν προς τα λάθη του παρελθόντος και όχι προς τις δυνατότητες του μέλλοντος. Είναι στο χέρι μας να βρούμε ξανά τον εαυτό μας, να τον επαναπροσδιορίσουμε. Οι ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας για δημιουργικότητα και δραστηριοποίηση θα ετοιμάσουν το έδαφος για να αποκτήσουμε γαλήνη, ελπίδα και αυτοπεποίθηση, να προβούμε στις επιλογές εκείνες που σταδιακά θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Ο Μαρσέλ Προυστ έλεγε πως «πραγματική ανακάλυψη δεν είναι να αναζητούμε νέα εδάφη όσο να αντικρίζουμε τα παλιά με καινούργια μάτια». Τα καινούργια μας μάτια είναι αυτά που θα μας επιτρέψουν να δούμε ό,τι ήταν αόρατο και θα μας βοηθήσουν να φθάσουμε σ αυτό που έως τώρα φάνταζε αδύνατο.