Το ταξίδι των παραμυθιών - Καριζώνη, Κατερίνα, 1955- (Κέδρος, 1998)
Για πιο λόγο υπάρχουν τα παραμύθια; Αναρωτιούνται οκτώ παράταιροι φίλοι. Έτσι μια ηλιόλουστη μέρα μπαίνουν όλοι μαζί στο σαπιοκάραβο που βρίσκουν εγκαταλελειμμένο σ' ένα παλιό ναυπηγείο, σηκώνουν πανιά και ξεκινούν να βρουν το νησί των παραμυθιών και τον άρχοντα Παραμυθούλ που θα τους λύσει την απορία.