Τα παιδιά του Φθινοπώρου : Σεπτέμβρης, Οκτώβρης, Νοέμβρης - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Ιστορίες με τους 12 μήνες, 1997)
Ο Χρόνος, παππούς των δώδεκα μηνών και όχι πατέρας τους, όπως λαθεμένα πιστεύει ο κόσμος, διηγείται μια μέρα στη συγγραφέα τις σκανταλιές, τις τρέλες και τα καμώματα των εγγονών του, δηλαδή των παιδιών της κόρης του της Άνοιξης και των τριών γιων του: του Καλοκαιριού, του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Ύστερα της ζητά να γράψει τις ιστορίες αυτές "σαν παραμύθι" και να τις βάλει σε τέσσερα βιβλία. Στο βιβλίο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ , ο Σεπτέμβρης, ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης, όμοια σαν τα παιδιά των ανθρώπων, αντιμετωπίζουν καθένα τα δικά του προβλήματα, τις δικές τους δυσκολίες, χωρίς να παύουν να παίζουν και να γελούν, αλλά και χωρίς να παραλείπουν να μας θυμίζουν με πρωτότυπο τρόπο όσα γνωρίζουμε από τη παράδοση για τους φθινοπωρινούς μήνες.