Τα παιδιά της Άνοιξης : Μάρτης, Απρίλης, Μάης - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Ιστορίες με τους 12 μήνες, 1998)
Ο Χρόνος, ο παππούς των δώδεκα μηνών, διηγείται τα καμώματα των εγγονών του. Οι δώδεκα μήνες γίνονται ζωντανά πρόσωπα, που μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους μέσα σε μια χρωματική έκσταση που δημιουργούν τα κολάζ της συγγραφέα. (Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς).