Η αλήθεια για τη Λόριν Τζόουνς - Lurie, Alison, 1926- (Σύγχρονη λογοτεχνία ;, 1989)
Η Πόλι είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως η Λόριν Τζόουνς ήταν θύμα του κατεστημένου των αρσενικών. Και, σαν τους περισσότερους βιογράφους, ελπίζει να δικαιώσει και τον εαυτό της... "Η αλήθεια για τη Λόριν Τζόουνς" θα σοκάρει και θα προσβάλει αναμφίβολα πάρα πολλούς αναγνώστες -όσους και θα διασκεδάσει-, καθώς τολμάει να περιγελάει το φεμινισμό για τους τρόπους του, αν όχι και για την πολιτική του. Πολλοί αναγνώστες μπορεί να δουν το βιβλίο σαν ένα αντιφεμινιοτικό κείμενο. "Το θεωρώ πιθανό", λέει η συγγραφέας του. "Αλλά απέχει πολύ απ' αυτό που επιδίωκα... θεωρώ τον εαυτό μου μια συνειδητοποιημένη φεμινίστρια ... αλλά ... νομίζω πως η επιθυμία για δημιουργία μιας χωριστής κοινωνίας για γυναίκες, αν και είναι εύλογη, είναι επικίνδυνη - γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γίνει μια κοινωνία δεύτερης κατηγορίας".